Vejledningsaktiviteter


8. klasse

Vejledningsaktiviteter

vejledningsaktiviteter 

INTRODUKTIONSKURSER: På 8.klassetrin kaldes besøgene på ungdomsuddannelserne for introduktionskurser. Introduktionskursernes formål er at præsentere dig for uddannelsessystemet på en praktisk måde og introducere dig for de muligheder, der findes. Introduktionskurserne foregår som en klasseaktivitet. Du kommer til at være en dag på 4 forskellige ungdomsuddannelser. Du kommer til at være på både erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser.

Vejledningsaktiviteter

UDDANNELSESBESØG OG SKILLS: I starten af 8. klasse vil du og en af dine lærere besøge en erhvervsuddannelse. I kommer til at høre om, hvad en erhvervsuddannelse er, og hvad man kan bruge den til. I kommer også til at deltage i en konkurrence. Måske kommer I også til at besøge eventen Skills i Bella Centreret til januar, hvor I kan opleve dygtige elever fra erhvervsuddannelserne konkurrere i at blive Danmarksmester i deres fag og komme videre til verdensmesterskaberne. Her får grundskoleelever også mulighed for at blive aktivt inddraget i arrangementet, idet man kan prøve forskellige håndværksfag og deltage i små konkurrencer.

Læs mere om Skills for elever og Skills for forældre

Vejledningsaktiviteter

SCOR FREMTIDEN: Du og din klasse kommer på uddannelsesmessen Scor Fremtiden, som finder sted omkring 1. oktober. Her kan du besøge standen og møde elever, lærere og vejledere fra ungdomsuddannelser, efterskoler, produktionsskoler m.m. Der er også aftenåbent en af dagene for dig og dine forældre.